خبر › اگر پيام نور ظرفيت پذيرش را كاهش ندهد؛ مدرك آن را به مدرك معادل تبديل ميكنيم !!!!?
» نمایش آرشيو | ||||||
![]() |
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس خبر داد: در صورتي كه دانشگاه پيام نور در سياستهاي خود تجديدنظر نكند، مدرك اين دانشگاه در مجلس بررسي خواهد شد تا مدرك وروديهاي 90 به بعد به عنوان مدرك معادل محسوب شود.
علي عباسپور تهرانيفرد در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار داشت: با وضعيتي كه دانشگاه پيام نور دارد مدرك اين دانشگاه در مورد وروديهاي 90 به بعد را بررسي خواهيم كرد. البته اين امر عطف به ماسبق و دانشجوياني كه پيش از اين به اين دانشگاه وارد شدهاند، نميشود.
وي تاكيد كرد: اگر به اين جمعبندي برسيم كه اين دانشگاه همين وضع را ادامه خواهد داد و در سياستهاي خود تجديدنظر نخواهد كرد، مدرك اين دانشگاه را به مدرك معادل تبديل ميكنيم.
وي افزود: در پذيرش دانشجويان امسال، دانشگاه پيام نور قريب به 70 درصد ظرفيت پذيرش خود را در رشتههاي فني و مهندسي افزايش داده است يعني ظرفيت از هشتاد هزار نفر به بيش از 136 هزار نفر رسيده است.
وي اين موضوع را قابل پذيرش ندانست كه دانشگاهي فاقد امكانات، اينگونه افزايش ظرفيت داشته باشد و گفت: با توجه به اينكه سطح آموزش عالي ايران در جهان، سطح قابل قبولي است و وضع دانشگاه پيام نور ميتواند به اين سطح ضربه وارد كند، ما در مجلس مدرك اين دانشگاه را مورد بررسي قرار خواهيم داد.
وي افزود: داوطلبان حتما اين موضوع را مدنظر قرار دهند كه مجلس در مورد وروديهاي امسال به بعد دانشگاه پيام نور و تبديل مدرك آنها به مدرك معادل تصميمگيري خواهد كرد. مگر آنكه با سياستهاي منطقي از سوي مسئولان اين دانشگاه مبني بر سامان دادن به كيفيت آموزش مواجه شويم.
رييس كميسيون آموزش مجلس تصريح كرد: مسئولان اين دانشگاه بدانند كه مساله فقط دعوت كردن نيست، بلكه بايد حداقلهايي را سر سفره بگذاريم.
وي با اشاره به سوابق دانشگاه پيام نور گفت: از زمان رياست آقاي علياحمدي شاهد افزايش بسيار غيرمعقول در پذيرش اين دانشگاه بوديم، در آن هنگام و در كمتر از دو سال ظرفيت اين دانشگاه از 360 هزار نفر به بيش از يك ميليون رسيد و اين در حالي بود كه امكانات اين دانشگاه به هيچ وجه افزايش نيافت.
عباسپور با بيان اينكه استمرار همين موضوع در زمان وزارت دكتر زاهدي منجر به تعويض وزير و آمدن دكتر دانشجو شد، در گفتوگو با ايسنا افزود: يكي از مباحث اوليه ما در زمان وزارت دكتر دانشجو، سامان دادن به دانشگاه پيام نور بود.
وي با اشاره به نكات مثبت وجود دانشگاه پيام نور به ويژه براي قشري كه امكان استفاده از آموزش استاندارد را ندارند، يادآور شد: متاسفانه اين دانشگاه دچار يك سردرگمي شده و به جاي اينكه جمعيت مورد نظر خود را مخاطب قرار دهد و خود را مجهز كند، مثل دانشگاههاي دولتي، دانشجو ميپذيرد.
به گفتهي عباسپور، افزايش ظرفيت پذيرش در دانشگاه پيام نور در حالي است كه كيفيت اين دانشگاه افزايش نيافته است و فاصلهي زيادي با كيفيت دانشگاههاي دولتي دارد.
وي افزود: البته در ابتدا عنوان ميشد كه پذيرش در اين دانشگاه مربوط به رشتههاي علوم انساني است كه احتياج به آزمايشگاه ندارند. اگرچه اين مساله براي ما قابل هضم نبود اما ميتوانست قابل قبول باشد، اما در حال حاضر ميبينيم كه اين دانشگاه در رشتههاي علوم مهندسي كه احتياج به آزمايشگاه دارد نيز وارد شده است.
نماينده تهران در مجلس با اشاره به اينكه اغلب واحدهاي دانشگاه پيام نور فاقد امكانات لازم هستند، گفت: به عنوان مثال اعضاي هيات علمي يك واحد از اين دانشگاه كه چندين هزار دانشجو دارد به تعداد انگشتان دست نميرسد. همچنين در اين دانشگاه فضاي آموزشي بسيار محدود است و نيز سيستمهاي VIT نيز در اين دانشگاه موجود نميباشد.
عباسپور با يادآوري اينكه در سال 90 بيش از 40 ميليارد تومان به اعتبارات اين دانشگاه افزوده شده است، خاطرنشان كرد: در تيرماه در مجلس وضعيت اين دانشگاه را مورد بررسي قرار داديم ولي متاسفانه عليرغم پيگيريهاي متعدد گزارش دقيقي از وضعيت اين دانشگاه دريافت نكرديم و اين امر را به وزير و معاون آموزشي وزارت علوم منعكس كرديم و همچنان به جد منتظر هستيم كه پاسخ لازم را در مورد وضعيت دانشگاه پيام نور دريافت كنيم.