خبر › وعده ایجاد 1.1 میلیون شغل را دادیم نه 2.5!
» نمایش آرشيو | ||||||
![]() |
معاون وزیر كار درباره وعده ایجاد 2.5 میلیون شغل در سال 90 با بیان اینكه تمام اشتغال تعهد شده، شغل جدید نیست، گفت: یك میلیون و 100 هزار مورد آن شغل جدید، 900 هزار مورد مربوط به افرادی كه شغل خود را از دست دادند و 400 هزار مورد مربوط به جابهجایی شغلی است.
به گزارش فارس از كرمان، محمدحسین فروزانمهر در كارگروه اشتغال استان كرمان اظهار داشت: یكی از اهداف برنامه چشمانداز 1404 رسیدن جامعه اسلامی به اشتغال پایدار با دو ویژگی ایجاد فرصتهای شغلی برابر برای همه و شغل دارای پایداری مناسب است.
فروزانمهر بیان داشت: تحولات جمعیتی دهه 60 شرایط خاصی را پیش روی اقتصاد ما قرار داده و تقاضا در حوزه مسكن و جوانان بالا رفته است، لذا پاسخگویی به این مطالبات به حق و در شرایط كنونی كاری جدی است كه نیازمند همكاری قوای سهگانه و بسترسازی است.
وی تصریح كرد: ویژگیهای بازار كار كنونی مانند عدم تعادلهای منطقهای در بازار كار كشور، تفاوت نرخ بیكاری بین استانها، وجود جمعیت بیكار و جویای كار كه اكثرا تحصیلات دانشگاهی دارند، چند پیشگی، عدم تناسب آموزشها با نیاز بازار كار و نبود مهارت لازم، شرایطی را به وجود آورده كه رفع آن كار آسانی نیست.
فروزانمهر خاطرنشان كرد: بازار كار با سایر بازارهای چهارگانه در تعامل است و نمیتوان نقش آنها را نادیده گرفت و بر معضل بیكاری فایق آمد.
وی گفت: سند توسعه و اشتغال استانها جزو سندهای نوظهور است و برای اینكه اثربخشی تخصیص اعتبارات و تسهیلات بیشتر شود و متناسب با ظرفیتهای رقابتی هر استان باشد، تدوین سند را در دستور كار قرار دادیم كه از پیشرفت خوبی برخوردار است.
فروزانمهر ابراز داشت: با پیك جمعیتی كه اكنون در كشور با آن مواجه هستیم، در كنار توجه به صنایع بزرگ و استراتژیك كه زمانبر و سرانه سرمایهگذاری بالایی دارند، نیازمند توجه به راهبردهای اثربخش و زودبازده هستیم.
وی بیان داشت: بر این اساس باید به سمت و سویی برویم كه صنایع پایین دستی نیز مورد توجه قرار گیرد تا با ایجاد شغلهای ارزان قیمت، سریع و زودبازده بتوانیم پاسخگوی جمعیت باشیم.
فروزانمهر ابراز داشت: در حال حاضر در 11 بخش اقتصادی سهم اشتغال، نرخ سرانه سرمایهگذاری، ارزش افزوده ایجادی مشخص شده است.
معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال وزیر كار و امور اجتماعی گفت: طبق برنامه چشمانداز 1404 نرخ بیكاری باید تا پایان طرح به هفت درصد برسد، یعنی سالانه یك میلیون و 100 شغل باید ایجاد شود كه نخستین مسئله آن تجهیز منابع است.
وی اذعان داشت: 137 هزار میلیارد تومان در قالب هشت سطح منبع درآمدی در اختیار استانها قرار میگیرد كه 32 درصد آن مربوط به بانكها است.
فروزانمهر با بیان اینكه اولویت را برای تكمیل ظرفیتهای خالی در اقتصاد كشور قرار دادهایم، بیان داشت: برای عملیاتی شدن این فعالیتها نیازمند زمان و همكاری سایر بخشهای اقتصادی هستیم.
وی افزود: همه موارد لازم برای ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری در جامعه صرفا منابع اعتباری و تسهیلات نیست، اصلاح قانون كار و احكام قانون پنجم، راهگشا در این زمینه هستند.
فروزان مهر با بیان اینكه ایجاد 2.5 میلیون فرصت شغلی هدف بلندی است، ابراز داشت: كه امیدواریم به آن برسیم و با توجه به تاكیدهای رئیس جمهور و جهتگیری ما به آن دست یابیم.
وی با بیان اینكه تمام میزان اشتغال تعهد شده، شغل جدید نیست، تصریح كرد: یك میلیون و 100 مورد آن شغل جدید، 900 هزار مورد مربوط به افرادی كه شغل خود را از دست دادند و 400 هزار مورد مربوط به جابهجایی شغلی است.
فروزانمهر خاطرنشان كرد: متوسطه 13 ساله كشور، ایجاد 569 هزار فرصت شغلی جدید را نشان میدهد.
معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال وزیر كار و امور اجتماعی گفت: به اعتقاد رئیس جمهور مهمترین دغدغه ما در سالهای 90 تا 92 اشتغال و مسكن است و بر این اساس تلاشهای زیادی صورت گرفته و از ابتدای دولت نهم تاكنون 32 جلسه شورای عالی اشتغال برگزار كردهایم.
وی اذعان داشت: در بحث بنگاههای زودبازده تغییر رویكردی داشتیم و با بانكها تفاهم داریم تا میزان سرمایهگذاری در حوزه اقتصاد كشور انجام شود، باید با كارگروه اشتغال و سرمایهگذاری هماهنگ باشد.
فروزانمهر بیان داشت: با این تغییر رویه به سمتی حركت كنیم كه این عدم تعادلها را به حداقل برسانیم و عدالت سرزمینی را از طریق ایجاد سرمایهگذاریهای مبدل در سراسر كشور داشته باشیم.
وی با اشاره به تصویب خردادماه 89 مجلس در مورد مشاغل خانگی افزود: براین اساس طرح حمایت از مشاغل خانگی كه حوزه بسیار اثرگذاری در كشور است، مصوب شد.
فروزانمهر تصریح كرد: مهمترین موضوع در این زمینه بحث تسهیلات بود و از 8 هزار و 600 میلیارد تومان پیشبینی بانك مركزی برای منابع قرضالحسنه، مجوز 3 هزار و 220 میلیارد تومان را دریافت كردیم.
وی خاطرنشان كرد: از این میزان تسهیلات 2 هزار میلیارد تومان آن مربوط به مشاغل خانگی و یك هزار و 220 میلیارد تومان مربوط به خوداشتغالی بود.
فروزان مهر ابراز داشت: نرخ سرانه سرمایهگذاری به طور متوسط در صنعت و معدن 90 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: معیار توزیع تسهیلات، برنامههای بخشی استان و تعهدات استانداران است و سعی میشود بر این اساس عدالت رعایت شود.
فروزانمهر گفت: در اقتصاد كشور باید بیشتر جنبه حمایتی، نظارتی و تسهیلگری داشته باشیم، بحث بهبود فضای كسب و كار در اكثر كشورها به این مسئله پرداخته میشود.
وی ابراز داشت: مشكل كنونی صنعت ما این است كه به صورت انفرادی ایجاد شده، لذا با كوچكترین بحران نقدینگی از هم پاشیده میشوند.
معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال وزیر كار و امور اجتماعی افزود: تولید این موراد با هزینه تمام شده بالایی وارد بازار می شوند و وضعیت رقابتی را ندارند.
فروزانمهر خاطرنشان كرد: تولیدات ما نیاز به یك بازسازی دارد، واحدها باید به سمتی بروند كه از تكنولوژیهای نوین استفاده كرده و با افزایش صرفهجویی و بهرهوری نیروی كار، فضای رقابتی و صادرات را فراهم كنند.
وی بیان داشت: مانده تسهیلات ما از سال 84 تا 88 حدود 28 هزار میلیارد تومان بود كه بانكها با وجود مصوبات پیدرپی در شورای عالی اشتغال نتوانستند عملیاتی كنند.
فروزانمهر تصریح كرد: با ایجاد سازمان ملی مهارت، گواهینامههای استاندارد كه زمینه اعزام نیروی كار به خارج از كشور را فراهم میكند، صادر میشود و امیدواریم سال جاری بتوانیم 5 هزار نیروی كار مختصص را به خارج از كشور اعزام كنیم.