خبر › معرفي 20 كتاب براي آزمون تعيين تكليف حقالتدريسيها و آموزشياران نهضت (16/2/1390)
» نمایش آرشيو | ||||||
![]() |
: : معرفي 20 كتاب براي آزمون تعيين تكليف حقالتدريسيها و آموزشياران نهضت (16/2/1390)
خبرگزاري فارس: وزير آموزش و پرورش گفت: براي برگزاري آزمون تعيين تكليف معلمان حقالتدريس و آموزشياران نهضت سوادآموزي 20 كتاب از طريق تربيت معلم معرفي ميكنيم و هركس كه 60 درصد نمره آزمون را كسب كند، در اولويت استخدام قرار ميگيرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، حميدرضا حاجيبابايي عصر ديروز در مراسم تجليل از معلمان نمونه شهرستانهاي استان تهران كه در مجتمع دشت بهشت برگزار شد، با بيان اينكه شاهبيت و محوريت تحول در نقشه جامع آموزش و پرورش “معلم ” است، گفت: در نظام آموزش و پرورش هيچكاري را پيدا نكردهام كه بگويم ساختاري است و هيچكدام از كارهايي كه تاكنون انجام دادهايم صرفاً ساختاري و جدا از محتوا نبوده است.
وي با انتقاد از اينكه “همه ميتوانند در رابطه با مسائل آموزش و پرورش اظهارنظر كنند ” به موضوع معلمان حقالتدريس اشاره و تصريح كرد: امروز معلم حقالتدريس به معنايي كه قبلاً تعريف ميكرديم، ديگر وجود ندارد.
حاجيبابايي با اشاره به اهميت جايگاه معلم به ويژه در دوره ابتدايي عنوان كرد: معلم كلاس اول ابتدايي بايد يك كار تخصصي ارائه دهد يعني فقط معلم پايه اول ابتدايي باشد.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: ايتكه مدرسه دو معاون داشته باشد يا سه معاون و نيز تصميمگيري در رابطه با بودن يا نبودن معاون پرورشي در مدارس، كارهايي محتوايي است، نه ساختاري؛ بنابراين برخي حرفها اگرچه دلسوزانه است اما به نوعي به بيراهه رفتن نيز هست.
* بايد كاري كنيم كه 50 درصد جوانان به معلمي علاقهمند باشند
وي افزود: برنامه درسي ملي به عنوان نقشه راه كتب درسي است كه به ساعت كلاسها و سير مطالب توجه دارد؛ تدوين اين برنامه طي چند ماه آينده به اتمام ميرسد و آماده اجرا ميشود.
حاجيبابايي با تأكيد بر مورد توجه قرار گرفتن معلم در آموزش و پرورش گفت: بايد به يك تعريف عملياتي برسيم كه بر اساس آن، بيش از 50 درصد جوانان به معلمي علاقهمند شوند؛ اين كار سختي نيست و بخش عمده آن به نوع كاركردن خودمان بازميگردد.
* 36 ساعت در كلاس درس نشستن در هيچجاي دنيا مرسوم نيست
وزير آموزش و پرورش در ادامه با تأكيد بر لزوم ساماندهي ساعات درسي دانش آموزان اظهار داشت: اينكه دانشآموز 36 ساعت در كلاس درس بنشيند، در هيچجاي دنيا اجرا نميشود اما در جامعه ما اينطور جا افتاده است كه هرچقدر كتاب قطورتر و كلاس طولانيتر باشد، دانشآموز باسوادتر ميشود.
وي ادامه داد: اشتباه بزرگتري نيز مرتكب شدهايم و آن اشتباه نيز اين است كه مدارس نمونه دولتي را ـ عليرغم مفيد بودن آنها ـ اينگونه تعريف كردهايم كه 20 نفر در كلاس درس بنشينند، معدل تمام آنها 19 باشد، بهترين معلمان را نيز براي آنها گلچين كنيم و روزي 6 الي 8 ساعت نيز برنامه درسي داشته باشند اما آيا تمام نياز دانشآموزان همين است؟ تكليف فوقبرنامهها چه ميشود؟
حاجيبابايي ادامه داد: بايد جمعبنديها به جايي برسد كه معلمان در كلاس دانشآموزان را راهنمايي كنند و دانشآموزان نيز تنها با تفكر خود جلو بروند.
* احياي “تربيت معلم ” تنها راه ارتقاي آموزش و پرورش است
وي در ادامه اظهار داشت: اگر بخواهيم آموزش و پرورش به جايگاه والاتر و بهتري برسد، هيچ راهي نداريم جز اينكه با تأسيس «دانشگاه ويژه فرهنگيان» تربيت معلم را احيا كنيم و با قطع يقين نيز اعلام ميكنم كه رتبههاي بالاي كنكور از اين دانشگاه استقبال ميكنند.
* بهكارگيري نيرو در آموزش و پرورش تنها از 2 طريق
وزير آموزش و پرورش تصريح كرد: پس از اين به كارگيري معلم در آموزش و پرورش تنها از دو طريق امكانپذير است و حتي يك نفر نيز حتي اگر 35 سال كار كرده باشد، با توصيه ديگران وارد آموزش و پرورش نميشود.
حاجيبابايي افزود: اين دو راه شامل «تربيت معلم» يا ورود از طريق «آزمون استخدامي سراسري» است.
* معرفي 20 كتاب براي برگزاري آزمون تعيين تكليف حقالتدريسيها و آموزشياران
وي در همين رابطه به برگزاري آزمون تعيين تكليف معلمان حقالتدريس و آموزشياران نهضت سوادآموزي كه به زودي برگزار خواهد شد، اشاره كرد و گفت: براي اين آزمون 20 كتاب از طريق تربيت معلم معرفي ميكنيم و هركس كه با مطالعه اين كتابها، 60 درصد نمره آزمون را كسب كند، استخدام نميشود بلكه در اولويت استخدام قرار ميگيرد و اين كار نيز عين قانون مصوب مجلس است.
وزير آموزش و پرورش در ادامه تأكيد كرد: علت اصلي دغدغههايي كه امروز براي خانوادهها ايجاد شده، اين است كه نسبت به آموزش و پرورش نگاه ويژهاي نشده است.
حاجيبابايي با اشاره به لزوم ارتباط بيشتر با جامعه فرهنگيان تصريح كرد: وزير آموزش و پرورش بايد مستقيماً با “معلم ” مرتبط باشد.
* نياز مدارس به 50 هزار معلم ورزش و 50 هزار مشاور
وي با اشاره به كاهش پستهاي سازماني وزارت آموزش و پرورش در حوزه ستادي از 4 هزار و 500 پست به يك هزار و 700 پست سازماني گفت: 15 هزار پست سازماني ادارات آموزش و پرورش را نيز در استانها كاهش دادهايم اما معتقديم كه در مدارس هرچقدر نيروها افزايش يابد، بهتر است چرا كه محيط مدرسه با اداره فرق ميكند.
وزير آموزش و پرورش در پايان با اشاره به اهميت جايگاه «تربيتبدني» و «مشاوره» در مدارس خاطرنشان كرد: در حال حاضر به 50 هزار معلم ورزش و 50 هزار مشاور در سطح مدارس كشور نياز داريم
شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۰